Work in progress
Hallo iedereen!
Wanneer we dit schrijven zijn we al enkele dagen aan het
werken in 6 Mile. Maandag zijn we er met z’n allen volop in gevlogen. We werkten
met plaatselijke werkkrachten en het werd een leuke, maar vermoeiende dag.
Alles op het terrein gebeurt manueel, hier zie je geen machines.
Samen met de werkmannen vormen we een topteam. Ze doen echt
hun best om ons aan alle werkzaamheden te laten deelnemen en hun skills aan ons aan te leren. We ‘maaiden’ het
gras met machetes, we leerden bakstenen maken en John bepaalde de plaats van de school, samen
met de aannemer.
Iedereen had veel goesting om eraan te beginnen en het tempo
van de werkmannen lag heel hoog. We werkten zoals nooit tevoren. Resultaat:
stramme spieren, maar een niet te herkennen terrein! We hadden meerdere
EHBO-kistjes mee, maar gelukkig waren die niet nodig.
Die avond proefden we voor de eerste keer palmwijn, die
rechtstreeks uit de boom kwam. We aten ook gebakken bananen, cassave recht uit
de grond, en opnieuw: rijst. Gelukkig weet Adama er altijd iets lekkers van te
maken.
Andrew (een dorpsgenoot) leerde ons onze kleren wassen op
hun manier. Margo was hier direct mee weg en moest aan den lijve ondervinden
dat ook dit harde arbeid is.
We zijn hier nog geen week, maar door de
hoge vochtigheidsgraad en het vuile werk konden onze kleren al een wasbeurt
gebruiken! Gelukkig schijnt de zon vandaag en kunnen we alles goed laten
drogen.
Ondertussen zijn Fien en Geert toegekomen en is onze groep
compleet! Geert verwende ons met onze favoriete zoetigheden: choco, confituur,
koekjes en last but not least: spaghetti! We proberen alles te sparen voor
wanneer we een heimweemomentje hebben. 😊
Zoals jullie kunnen lezen, hebben we het hier allemaal naar
onze zin!
Zonnige en soms ook wel eens vochtige groetjes,
Het Sierra Leone team
Hey! We kunnen jammer genoeg de foto's niet zien... enig idee waarom?
ReplyDeleteHey! We proberen er iets aan te doen!
ReplyDelete